Thursday, December 31, 2009

'Celako Habih Kerano Mu'

Husam Mampu Terbang Jika Dibuang?

TAHNIAH KEPADA BLOGGER PENYOKONG KERAJAAN KERANA BERJAYA MEMBERI TEKANAN KEPADA NIK AJIS.

BELIAU AMAT BERANG DENGAN LAPORAN-LAPORAN BLOG BERKAITAN PERLETAKAN JAWATAN SETIAUSAHA POLITIK MENTERI BESAR ANUAL BAKHRI HARON DAN SETIAUSAHA AKHBAR MOHD SAIBA YAAKOB YANG TAMAT KONTRAK.

BULETIN UTAMA DI TV3 PADA 29HB DISEMBER 2009 MEMAPARKAN SEORANG ULAMAK CABUK TELAH MELEMPAR KATA-KATA KESAT KEPADA PENULIS-PENULIS BLOG.

CELAKO SEMUA SEKALI..!!BLOG CELAKO NI..!!BLOG CELAKO NI..!! KATANYA.

SAMA-SAMALAH KITA MENILAI SENDIRI AKHLAK SEORANG YANG DIANGKAT OLEH PEMBANGKANG SEBAGAI ULAMAK.

"KENAPA BEGITU RENDAH DAN BURUK MORAL DAN AKHLAK NIK AJIS SEHINGGA SANGGUP MENGELUARKAN PERKATAAN SEBURUK ITU. SEPATUTNYA SEBAGAI SEORANG YANG DIGELARKAN SEBAGAI ULAMA SEMESTINYA NIK AJIS MEMPUNYAI KESABARAN YANG TINGGI DALAM MENGHADAPI APA SAHAJA DUGAAN DAN CABARAN" KATA BLOGGER ABANG TUAH.

APA-APA PUN BAGI WARIS PAHANG, SEMAKIN NIK AJIS MARAH MAKIN MANIS DIPANDANG. MARAHLAH LAGI KAMI SUKA MENDENGARNYA.

"CELAKO..CELAKO..CELAKO!..BLOG CELAKO!", MACAM TIRU IKLAN POTONG!...POTONG!...POTONG!..

LEPAS INI BOLEHLAH NIK AJIS BERLAKON DALAM IKLAN BARU "CELAKO". BILA KOMPANG BERBUNYI MAKA NIK AJIS PUN BERNYANYI "CELAKO, CELAKO, CELAKO, CELAKO HABIH KERANA MU".

NYANYIAN TERSEBUT ELOK DISERTAI DENGAN PERTUNJUKAN TARIAN 'ALA AUW! AUW! AUW!' OLEH BANG WAR, LIM KIT MALAM PULA BOLEH MAIN TARIAN PAPET/PATUNG BERWAJAH BANG HAD.
NIK AMALIM DAN ARIF PULA TAK PAYAH MASUK CAMPURLAH, DUDUK AJE DIAM-DIAM KAT RUMAH.

SEMALAM AKU TENGOK ORANG KELATAN MARAH SEBAB NIK AJIS BENARKAN ORANG BUKAN MELAYU MENJADI MB KELANTAN. BARANGKALI JIKA DITERJEMAHKAN KEMARAHAN ITU BERBUNYI "CELAKO MU!".

3 comments:

ajijasin said...

salam alaikum...
kahkahkah...
kelakau sungguh tengok si nikol ajis
dgn gaya dia dok celakakn bloggers...
kehkeheh...
kahkahkah...

nikol ajis sabda...
"celaka... celaka... celaka...
celaka semua sekali...
celaka blog ni... celaka blog ni..."

kahkahkah...
gelinya hati aku tengok gaya
si nikol ajis masa dia hamburkn kata kata tu...
kehkehkeh...
hehehe...
hohoho...
hahaha...

wahhhhh... tau engkau marah ekkk...
tau engkau hilang kepala..
hilang telinga...
kepala bapak engkau...
kurang ajar punya org tua..
tang engkau dok sumpah seranah org
boleyyyy...
mengata org bukan bukan...
gelar org bukan bukan
dgn gelaran yg buruk buruk ngkau tak ingat...
memang dasar tali perut hijau...
kaoodoouuu... punya hati...

woittt nikol ajis...
pergi mampus sama engkau..
memang orang tua kutuk engkau ni...
tua tak sedar diri..
tua nak mampus...
buat nama aje.. org panggil engkau ulamak..
ulamak taik kucing...

jangan engkau letak otak kat lutut
malahn lebih teruk dan buruk
letak otak kat bontot...

YANG GAMBI said...

Bak po awe mu buat gitu...... celako....celako....celako..... sumpah yang pernah ditujukan pada UMNO kini sudah berbalik padanya...

Jeffry said...

SLM BRO...ORG LAIN MKN NASIK..PAK AJIS MKN SUMPAH..ORG LAIN CARI KEREDHAAN..PAK AJIS CARI KECELAKOAN..ORG LAIN DOA BUANG BALA..PAK AJIS DOA CARI BALA..HAA PADAN MUKE DIA KEHKEHKEH

Anda Juga Meminati

Blog Widget by LinkWithin

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Kuantan - 18 April 2009

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Pekan - 18 April 2009

LAGU WARISAN

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harus ku bawakan
Ke mana harus ku semaikan cinta ini

Betapa di bumi ini ku melangkah
Ke utara, selatan, timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

KATA HIKMAH


‘‘ANAK bangsa yang telah berjaya, janganlah berperangai seperti Si Tenggang, terlalu cepat bersifat angkuh, terlalu mudah berlagak bongkak, hingga melupakan asal keturunan, hingga memisahkan diri dari akar bangsanya, menjadi rakus, menjadi gopoh, hingga tergamak menebang pohon tempat bernaung dan mencantas dahan tempat bergantung.”

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MIC TUN V.T SAMBANTHAN PADA 1 JUN 1965 :

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian.

Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan.

Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan?

''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma.

Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?

"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku diMalaya?

Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.

Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu.

Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MCA, TUN TAN SIEW SIN PADA 30 APRIL 1969 :

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah.

Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat Raja-Raja Melayu ini disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat-rakyat Melayu yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu dan adalah berikut:

“Kami wasiatkan kepada zuriat keturunan kami tujuh perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah kamu akan aman damai dan selamat sejahtera.

Pertama - Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA ).

Kedua - Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYUsehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.

Ketiga - Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hakmilik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membenteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

Keempat - Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.

Kelima - Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.

Keenam - Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU.

Ketujuh - Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN.(Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

SUARA ANAK PHG (Klik Sini)

SUARA ANAK (F) PHG (Klik Sini)

AHLI BPN

AHLI BPN
BLOGGERS PEMBELA NEGARA

MOH CIPTA SEJARAH

BLOG PAHANG DIPANTAU WP