Wednesday, October 28, 2009

PAS : Aku Atau Mu Letok Jawatan?.

Wajarkah 2 Orang Ini Meletak Jawatan?.
(Gambar Di atas Ditemui Dalam Blog).
Ajis diminta berdepan di dalam gelanggang pada hari esok Rabu, beliau sebelum ini hanya bercakap dengan media dan blognya sahaja.

Ajis dengan pendirian tegasnya mahu pemimpin kanan bermasalah disingkirkan dari kepimpinan PAS kerana didakwa menyulam cinta dengan UMNO melalui 'Kerajaan Perpaduan'.

Persoalannya sekarang siapakah orang di sekeliling Ajis yang akan menyokong keputusan beliau dan siapa pula yang menentang beliau daripada 60 pemimpin parti itu.

Berkemungkinan ramai yang simpati dan menyokong Ajis kerana beliau orang 'tua' dan 'ulama' pula tu tetapi bagaimana kedudukan 3 kerat kepimpinan PAS yang bakal dicantas jawatannya?.

Bagaimana pula kalau Ajis tidak hadir, ke mana dia lari?. Bagaimana pula kalau semua kepimpinan yang hadir setuju tiada kelucutan jawatan dalam PAS. Adakah Ajis akan bertindak meletak jawatan?.

Abg Mus menjemput Ajis untuk beri keterangan terhadap apa yang diluahkan sehingga menimbulkan masalah dalaman bagi PAS.

Ini bermakna siapakah 'nanah dalam tubuh PAS yang mesti dibuang', Ajis atau 3 orang itu?.

Paling memalukan EGM atau Muktamar khas seperti desakan Ajis hanya boleh diadakan dengan 3 syarat berikut :
1. Ia dipanggil oleh presiden parti (bukan Ajis).
2. Satu pertiga daripada 37 anggota jawatankuasa pusat menulis surat memohon mengadakannya.
3. Satu pertiga kawasan-kawasan PAS menulis untuk berbuat demikian.

Aduhai Ajis kenapalah engko jadi begini, elok letak jawatan sahajalah Ajis bagi menutup malu.
Bagi 2 orang itu, mungkin letak jawatan adalah jalan terbaik kerana perletakan jawatan anda adalah bermaruah dan berprinsip kerana PAS di bawah Ajis telah tersasar dan menyeleweng dari landasan Islam yang sebenarnya.

13 comments:

Jeffry said...

SLM BRO...RASA2NYA BABAK UTK HARI RABU NI PUN SATU DRAMA OPERA BUATAN PAS KOT SBB PAK AJIS TU NYANYUK. ORG NYANYUK CUMA TAU BANTAI BACE SKRIP JEK. YG LAIN2 TU HANYA TUKANG GELAK SAKAN JEK LA HEHEH

Junah said...

Salam,

elok buang cepat pas jahanam, tp klu buang Tok Nik mgkn pas kembali ke landasan yg betul

Waris Pahang said...

Salam Jeffry, siapa di belakang Nik Aziz yg buat dia nyanyuk?.

Salam Junah, PAS tidak betul selagi sekongkol dengan DAP.

YANG GAMBI said...

Salam bro, pemimpin PAS yang ada semuanya tidak perlu letak jawatan, cuma yang perlu ubah pendekatan dan tinggalkan DAP dan PKR, kembali ke landasan perjuangan sebenar.....

Selagi PAS bersekongkol dengan DAP & PKR selagi itulah orang Melayu tidak akan menghurmati PAS....

ISAC said...

TG Nik Aziz sepatutnya bersara.

Sekarang ni geng Erdogan mengambil kesempatan terhadap beliau. Aku simpati dengan Tok Guru.

GOMO said...

sebarkan....
Kecoh isu perjumpaan Blogger bersama Hassan Ali pada malam yang lepas. Apa yang sampai kecoh sangat ni??? Apa isu yang menarik sehinggakan Blogger Pakatan Al Banjari dan geng nya yang lain Kepanasan dengan artikel Gomo???
http://www.papagomo.com/2009/10/live-blogger-pakatan-kepanasan-dengan.html

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

selamat pengantin baru bro hehehehe

Bicara Kelantan said...

isu terkini berkenaan negeri kelantan di http://bicarakelantan.blogspot.com

Demang Lebar Daun said...

blog yg menarik. Saya buat link drpd Waadat.

Awangmaser said...

Salamualaikum bro2 semua.

Pda firasat saya bro.2 tak penah pun masuk dan memahami perjuangan Pas. Jgn kita buat anggapan melulu sementelah kita orang bijaksana, tanpa Pas siapalah Umno , tanpa Umno sunyilah Pas.

salafimoden said...

Setuju pendapat Yanggambi tu.....PAS kembalilah kepada tunggak perjuangan yang sebenar. Perjuangkan islam dan hudud tu......jangan duk jaga hati DAP tu sangat.......Mereka dah istihar Kafir Harbi. Haram hukumnya bersahabat dengan musuh Allah dan rasul.
Dah sampai masanya Tok Guru perhatikan anak cucu dan MENANTU supay tidak menambah beban perjuangan Islam ala PAS...

tiger said...

I love it! Very creative!That's actually really cool.
謝謝你的文章分享
尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,外遇,抓姦,徵信公司,尋人,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社,尋人,徵信公司,外遇,抓姦,徵信社

黃立行Stanly said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區

Anda Juga Meminati

Blog Widget by LinkWithin

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Kuantan - 18 April 2009

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Pekan - 18 April 2009

LAGU WARISAN

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harus ku bawakan
Ke mana harus ku semaikan cinta ini

Betapa di bumi ini ku melangkah
Ke utara, selatan, timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

KATA HIKMAH


‘‘ANAK bangsa yang telah berjaya, janganlah berperangai seperti Si Tenggang, terlalu cepat bersifat angkuh, terlalu mudah berlagak bongkak, hingga melupakan asal keturunan, hingga memisahkan diri dari akar bangsanya, menjadi rakus, menjadi gopoh, hingga tergamak menebang pohon tempat bernaung dan mencantas dahan tempat bergantung.”

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MIC TUN V.T SAMBANTHAN PADA 1 JUN 1965 :

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian.

Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan.

Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan?

''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma.

Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?

"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku diMalaya?

Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.

Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu.

Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MCA, TUN TAN SIEW SIN PADA 30 APRIL 1969 :

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah.

Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat Raja-Raja Melayu ini disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat-rakyat Melayu yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu dan adalah berikut:

“Kami wasiatkan kepada zuriat keturunan kami tujuh perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah kamu akan aman damai dan selamat sejahtera.

Pertama - Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA ).

Kedua - Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYUsehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.

Ketiga - Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hakmilik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membenteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

Keempat - Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.

Kelima - Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.

Keenam - Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU.

Ketujuh - Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN.(Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

SUARA ANAK PHG (Klik Sini)

SUARA ANAK (F) PHG (Klik Sini)

AHLI BPN

AHLI BPN
BLOGGERS PEMBELA NEGARA

MOH CIPTA SEJARAH

BLOG PAHANG DIPANTAU WP