Saturday, April 24, 2010

PRK Hulu Selangor : PKR Nazak Tersungkur Awal

PKR umpama sudah tahu keputusan pilihan raya bakal memihak kepada BN malah menang besar pula tu dalam PRK Hulu Selangor.
Kempen PKR yang diadakan sebenarnya hanya syok sendiri sahaja sebab mereka yang hadir adalah petugas pembangkang yang datang dari serata negara, pengunjung bukan pengundi yang datang dari kawasan berhampiran Hulu Selangor dan penduduk/penyokong tegar BN yang hanya mahu perhati gelagat lawak PKR.
PKR mula melatah dengan menyalahkan SPR kononnya telah memindahkan 13,000 nama pengundi berdaftar di parlimen itu secara paksa. Perkara ini sengaja dilakukan bagi menutup malu PKR. SPR telah menjawab isu ini tetapi mereka tetap tidak puas hati sebab mereka takut berhadapan dengan realiti sokongan pengundi terhadap BN.
PKR sebenarnya tidak berpijak di bumi nyata dan tidak akur dengan kelemahan parti dan kepimpinannya.
(Kata Waris Pahang :
1.Anwar Ibrahim mesti dihukum dan dipulaukan kerana meletakkan calon yang silap sehingga menyebabkan satu demi satu ahli PKR hilang kepercayaan kepada parti dan bertindak keluar parti.

2.Semalam TV1 memaparkan luahan rakyat Kelantan yang tidak berpuashati dengan Zaid semasa menjadi Ahli Parlimen Kota Baharu kerana tiada pembangunan yang di bawa semasa menjadi wakil rakyat. Wah! kini menabur janji manis pula di Hulu Selangor?.

3.PKR semakin nazak dan batu nisannya telah pun disiapkan oleh orang dalam PKR sendiri. Orang akan tidak peduli lagi dengan PKR setelah kalah PRK nanti.

4.Yang paling malang lagi, PKR dan Pakatan Pembangkang mendapat Ketua Pembangkang yang terumbang ambing dengan pelbagai kontroversi dan kes. Bagaimana pembangkang mahu stabil kalau pemimpinnya sendiri tidak stabil.

5.Paling melucukan semalam pembangkang mempersoalkan usul membawa Ketua Pembangkang ke Jawatan Kuasa Hak Dan Kebebasan kerana menyamakan dasar 1Malaysia dengan 1Israel. Kita ingin bertanya "Kalau tak salah kenapa takut"?. Kes ini samalah dengan seruan supaya Anwar bersumpah dulu bagi menafikan beliau tidak meliwat Saiful.

6.Pengundi Hulu Selangor, faham-faham ajelah dengan gelagat pembangkang ini. Mereka semakin terdesak dan tertekan. Mereka semakin nazak menjelang hari pengundian PRK Hulu Selangor dan kadang-kadang orang mereka sendiri mengakui yang mereka akan kalah kali ini).

3 comments:

Waris Pahang said...

PKR sudah salah pilih calon, nasi dah menjadi bubur

Hashim said...

Lahanat kepada yang sanggup membeli maruah manusia...

Apakah kita ingin melihat anak-anak Melayu merempat di Bumi sendiri?
Tolak MIC : Melayu Selamat!!

Waris Pahang said...

Semalam pengakuan dibuat oleh bekas penyokong PKR termasuk Fairuz di TV bahawa mereka keluar PKR bukan kerana dibeli.

Mereka tak puas hati dengan orang yang macam pak hashim ni yang tidak pandai buat analisa langsung dan sokong membabi buta.

Anda Juga Meminati

Blog Widget by LinkWithin

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Kuantan - 18 April 2009

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Pekan - 18 April 2009

LAGU WARISAN

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harus ku bawakan
Ke mana harus ku semaikan cinta ini

Betapa di bumi ini ku melangkah
Ke utara, selatan, timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

KATA HIKMAH


‘‘ANAK bangsa yang telah berjaya, janganlah berperangai seperti Si Tenggang, terlalu cepat bersifat angkuh, terlalu mudah berlagak bongkak, hingga melupakan asal keturunan, hingga memisahkan diri dari akar bangsanya, menjadi rakus, menjadi gopoh, hingga tergamak menebang pohon tempat bernaung dan mencantas dahan tempat bergantung.”

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MIC TUN V.T SAMBANTHAN PADA 1 JUN 1965 :

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian.

Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan.

Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan?

''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma.

Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?

"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku diMalaya?

Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.

Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu.

Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MCA, TUN TAN SIEW SIN PADA 30 APRIL 1969 :

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah.

Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat Raja-Raja Melayu ini disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat-rakyat Melayu yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu dan adalah berikut:

“Kami wasiatkan kepada zuriat keturunan kami tujuh perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah kamu akan aman damai dan selamat sejahtera.

Pertama - Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA ).

Kedua - Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYUsehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.

Ketiga - Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hakmilik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membenteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

Keempat - Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.

Kelima - Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.

Keenam - Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU.

Ketujuh - Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN.(Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

SUARA ANAK PHG (Klik Sini)

SUARA ANAK (F) PHG (Klik Sini)

AHLI BPN

AHLI BPN
BLOGGERS PEMBELA NEGARA

MOH CIPTA SEJARAH

BLOG PAHANG DIPANTAU WP