Sunday, May 17, 2009

Saiful : Anwar Jangan Lari

Adakah Anwar akan menyorok lagi di Kedutaan Turki

“Terdapat beberapa maklumat yang saya terima mengatakan bahawa DSAI akan berlepas ke Washington D.C, Amerika Syarikat pada 25hb Jun 2009, 6 hari sebelum perbicaraan utama bermula.Jika benar maklumat tersebut, saya harap beliau dapat pulang dan hadir pada hari perbicaraan utama kelak. Janganlah ''lari'' mohon perlindungan disana pula. Jika maklumat ini tidak benar, baguslah kalau begitu”.

Sumber : Petikan Daripada Blog Saiful (http://mohdsaifulbukhari.blogspot.com/)

Bila membaca blog Saiful maka sudah pasti ramai yang ketawa kecil kerana adakah Anwar rela mati diserang influenza A H1N1 yang sedang merebak di Amerika Syarikat daripada menghadiri mahkamah?. Yang kedua, adakah Anwar rasa tidak cukup tanah sehingga mahu ke Amerika Syarikat melarikan diri?.

Amaran Saiful kepada bekas bosnya “jangan lah lari” membuktikan Saiful seorang yang berani dan berada di pihak yang benar untuk menuntut keadilan. “Yang HAK pasti BERDIRI, Yang BATIL pasti JATUH!” itulah kata-kata Saiful dihujung kalamnya.

Namun Jika maklumat DSAI akan berlepas ke Amerika Syarikat tidak benar, baguslah kalau begitu" kata Saiful,

Sebelum ini Anwar telah mengelirukan rakyat Malaysia kerana enggan bersumpah setelah dicabar oleh Saiful. Kenapa Anwar enggan bersumpah, adakah Anwar memang bersalah?.

Anwar sanggup meluangkan masa pergi dari Permatang Pauh ke Parlimen untuk mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh. Kenapa Anwar enggan bersumpah tidak meliwat Saiful walaupun satu minit sekali pun.

Anwar juga enggan mendedahkan ujian DNA. Barangkali Anwar bimbang pihak polis akan menyiasat lanjut kerana jika disiasat akan lebih terdedah bukti sebenar.

Anwar sedaya upaya mahu kes ini digugurkan sebelum dibicarakan di mahkamah. Namun Anwar akhirnya tidak dapat mengelak lagi kerana kes ini akan didengari di mahkamah pada bulan Julai ini.

Anwar sebenarnya takut didakwa di mahkamah kerana beliau mempunyai kes liwat pada tahun 1998. Sekiranya kes liwat 2008 di dakwa dimahkamah bermakna pihak mahkamah akan merujuk terlebih dahulu kes lamanya pada tahun 1998.

Tuduhan Anwar bahawa ianya adalah skrip yang sengaja dicipta semula oleh musuhnya untuk menjatuhkan dan memenjarakan semula beliau adalah tidak masuk akal.

Sebenarnya apa yang Anwar cakap itu bertujuan mahu memenangi hati rakyat dan menerbitkan rasa simpati rakyat terhadapnya.

Kini rakyat telah sedar dan rakyat lebih simpati kepada orang yang dizalimi iaitu Saiful Bukhari Azlan.

Anwar tidak dapat lari lagi walaupun sebelum ini berusaha secara bermati-matian menggugurkan kes ini sebelum tiba di mahkamah kerana beliau tahu sekiranya kes ini didakwa semua pembuktian akan keluar di mahkamah termasuk laporan Hospital Pusrawi dan Hospital Kerajaan.

Selagi Anwar cuba mencurigai doktor, hakim dan polis dan mengelirukan orang ramai maka semakin terserlah yang Anwar memang bersalah.

Jika Anwar merasai beliau tidak bersalah maka sahutlah cabaran sumpah Saiful atau serahkan DNA.

Selamat berjuang Saiful Bukhari Azlan.

1 comment:

YANG GAMBI said...

Kalau Anwar selama ini asyik kata dia sengaja nak dianinya, pasal apa nak cabut, tunggu ajelah....

Jangan lah saja nak buat cerita, konon UMNO/BN saja nak kenakan dia, wak tu memang minat main belakang, ngaku je lah...........

Tapi, kawan pelik sikit lah, mengapa ada orang-orang yang terlalu taksub dengan Anwar ni, apa yang dia buat semuanya betul, sampai juluk belakang deme pun deme kata betul...... ya lah kalau tak betul mana boleh masuk ye......

Macam mana kalau Anwar tu bukan masuk kumpulan deme, kawan rasa lama dah Mat Sabu Al Buriti jaja cerita pasal Anwar seluruh dunia, tapi pasal Anwar ni dah ikut deme, deme sokong jelah, walau belakang deme pun kena taruk........


http://yanggambi@blogspot.com

Anda Juga Meminati

Blog Widget by LinkWithin

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Kuantan - 18 April 2009

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Pekan - 18 April 2009

LAGU WARISAN

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harus ku bawakan
Ke mana harus ku semaikan cinta ini

Betapa di bumi ini ku melangkah
Ke utara, selatan, timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

KATA HIKMAH


‘‘ANAK bangsa yang telah berjaya, janganlah berperangai seperti Si Tenggang, terlalu cepat bersifat angkuh, terlalu mudah berlagak bongkak, hingga melupakan asal keturunan, hingga memisahkan diri dari akar bangsanya, menjadi rakus, menjadi gopoh, hingga tergamak menebang pohon tempat bernaung dan mencantas dahan tempat bergantung.”

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MIC TUN V.T SAMBANTHAN PADA 1 JUN 1965 :

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian.

Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan.

Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan?

''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma.

Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?

"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku diMalaya?

Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.

Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu.

Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MCA, TUN TAN SIEW SIN PADA 30 APRIL 1969 :

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah.

Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat Raja-Raja Melayu ini disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat-rakyat Melayu yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu dan adalah berikut:

“Kami wasiatkan kepada zuriat keturunan kami tujuh perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah kamu akan aman damai dan selamat sejahtera.

Pertama - Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA ).

Kedua - Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYUsehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.

Ketiga - Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hakmilik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membenteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

Keempat - Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.

Kelima - Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.

Keenam - Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU.

Ketujuh - Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN.(Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

SUARA ANAK PHG (Klik Sini)

SUARA ANAK (F) PHG (Klik Sini)

AHLI BPN

AHLI BPN
BLOGGERS PEMBELA NEGARA

MOH CIPTA SEJARAH

BLOG PAHANG DIPANTAU WP