Wednesday, June 3, 2009

FU ZI AH : YB Hangat Tahi Ayam

Tindakan biadab penyokong PKR Kuantan sedang edar risalah
ketika berhenti di lampu merah (gambar kempen PRU 12).
Diharap Ahli Parlimen Kuantan turun padang meninjau masalah peniaga dan penjaja kecil Melayu sekitar bandar.

Selepas menang Pilihan Raya Umum lalu, batang hidung pun tidak nampak.Kalau tidak boleh dan pandai memimpin, tidak usah menjanjikan bulan dan bintang semasa berkempen sehingga ramai antara peniaga terpedaya akibat inginkan kuasa.

Cukuplah berceramah mengata dan mengutuk orang di sana sini, selesaikan masalah pengundi dahulu. Sumber : Sinar Harian

(Kata Waris Pahang :

-Ini bukan kali pertama waris pahang dengar orang marahkan Fu Zi Ah. Kali ini peniaga pula yang marahkan beliau.

- Dulu Fu Zi Ah marah kerana mendakwa tandatanganya tidak laku tetapi kini batang hidung beliau pun tidak kelihatan.

- Elok rasanya Fu Zi Ah tidak bertanding di Parlimen Kuantan pada pilihan raya umum akan datang kerana Fu Zi Ah sendiri sudah tahu resultnya iaitu tewas kepada BN.

- Orang Kuantan pun sudah tahu ke mana Fu Zi Ah menghilang pada setiap hari sabtu dan ahad. Jawapanya pulang ke Kuala Lumpur kerana suami dan anak-anak berada di sana.

- Eloklah Fu Zi Ah bertanding di tempat kelahiranya kerana beliau bukan anak jati Pahang. Jangan cuba memperbodohkan orang Pahang untuk berkuasa.

- Beliau diberi gelaran Fu Zi Ah kerana berjaya mengalahkan Fu Ah Kiaw. Kemudian beliau digelar pula YB poster sebab banyak gantung poster ucapan terima kasih selepas menang pilihan raya.

- Beliau kemudianya diberi gelaran YB Taiwan kerana turut serta dalam kerja bodoh pergi ke Taiwan untuk memujuk Ahli Parlimen BN masuk PR.

- Fu zi ah tahu beliau terlalu lemah untuk menjadi Ahli Parlimen Kuantan maka beliau menjadikan Sinar Harian sebagi platform untuk menutup kelemahan beliau dengan memaparkan aktivti beliau.

- Kadang-kadang programnya tidaklah banyak dan gambar program yang telah lama disiarkan bertujuan mahu menunjukan beliau sentiasa aktif. Namun pengundi tidak bodoh kerana telah tahu helah beliau

-Eloklah kita gelarkan beliau pula 'YB Hangat Tahi Ayam' kerana bukan sahaja beliau tidak kelihatan malahan pejabatnya seperti tidak berpenghuni lagi, beberapa kali kita hubungi dengan telefon tetapi tidak berjawab.

-Mungkin beliau bimbang orang ramai datang minta bantuan kewangan agaknya, itulah kalau tak mampu jangan bercita-cita mahu jadi YB).

4 comments:

geecantik@blogspot.com said...

Koi nasihatkan si Fuziah tu letak jawatan la. Jadi pompuan mukminat bukan jadi pengkianat dan pemimpin yang dilaknat Allah kerana tidak memimpin rakyatnye. Dok umah layan suami, anak dan banyakkan ibadah barulah boleh masuk syurga Allah bukan syurga PAS ha...ha...

Waris Pahang said...

Tq geecantik kerana bagi komen. Memang itu yang orang Kuantan perkatakan sekarang, mana YB Fuziah?

Elok kita gelarkan dia YB PRK (Pilihan Raya Kecil) kerana sibuk bantu PRK daripada bantu rakyat kawasanya.

grungerktn said...

yb yang mungkir janji, pengikut bodoh anwar fuziah salleh bodoh

bowlylee said...

sila ke blog fuziah salleh, ada orang beri komen dan dia jawab balik, dia kata dia ada khidmat di Kuantan, hanya yang si komen itu tak nampak dia...

Anda Juga Meminati

Blog Widget by LinkWithin

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Kuantan - 18 April 2009

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Pekan - 18 April 2009

LAGU WARISAN

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harus ku bawakan
Ke mana harus ku semaikan cinta ini

Betapa di bumi ini ku melangkah
Ke utara, selatan, timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

KATA HIKMAH


‘‘ANAK bangsa yang telah berjaya, janganlah berperangai seperti Si Tenggang, terlalu cepat bersifat angkuh, terlalu mudah berlagak bongkak, hingga melupakan asal keturunan, hingga memisahkan diri dari akar bangsanya, menjadi rakus, menjadi gopoh, hingga tergamak menebang pohon tempat bernaung dan mencantas dahan tempat bergantung.”

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MIC TUN V.T SAMBANTHAN PADA 1 JUN 1965 :

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian.

Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan.

Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan?

''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma.

Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?

"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku diMalaya?

Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.

Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu.

Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MCA, TUN TAN SIEW SIN PADA 30 APRIL 1969 :

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah.

Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat Raja-Raja Melayu ini disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat-rakyat Melayu yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu dan adalah berikut:

“Kami wasiatkan kepada zuriat keturunan kami tujuh perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah kamu akan aman damai dan selamat sejahtera.

Pertama - Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA ).

Kedua - Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYUsehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.

Ketiga - Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hakmilik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membenteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

Keempat - Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.

Kelima - Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.

Keenam - Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU.

Ketujuh - Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN.(Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

SUARA ANAK PHG (Klik Sini)

SUARA ANAK (F) PHG (Klik Sini)

AHLI BPN

AHLI BPN
BLOGGERS PEMBELA NEGARA

MOH CIPTA SEJARAH

BLOG PAHANG DIPANTAU WP