Tuesday, June 23, 2009

Pakatan Pembangkang : PAS Tunggang Terbalik

Lupakah Haji Hadi Dengan Siapa Dia Bersalam Tu,
Orang Yang Jelas Tolak Negara Islam.
Kerjasama Dengan PR Beerti Tolak Negara Islam
Dan Sokong Chin Peng Pulang Ke Malaysia
Lihat Siapa Yang Paling Gembira Dengan Agenda Ini.

Masa Depan Politik Haji Hadi Bakal Ditamatkan
Dalam Pemilihan PAS Akan Datang.
Nasha Yang Dianggap Sampah PAS
Bakal Ditendang Keluar Dari Kelantan.

Haji Hadi sebelum ini dilambung cukup tinggi oleh orang UMNO dan menganggap beliau ‘bapa perpaduan Islam' seperti Datuk Asri.

Namun idea penubuhan kerajaan perpaduan yang pernah terpacul daripada mulut Presiden PAS itu dibunuh oleh parti yang mendakwa parti Islam (PAS) tetapi menolak perpaduan Islam, dibantu oleh parti yang sokong Chin Peng (PKR) dan parti yang jelas menolak negara Islam (DAP).

Haji Hadi bagaikan diheret ke mahkamah PR. Nik Aziz tidak bersendirian sebaliknya didatangi bersama ‘puak gedebe’ dari DAP dan PKR.

Akhirnya satu kenyataan ditandatangani oleh Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan juga Lim Kit Siang mewakili DAP selepas mesyuarat hampir satu jam setengah itu.

Kenyataan tersebut bagaikan ‘nyawa’ bagi Anwar untuk mencapai cita-cita peribadinya menjadi Perdana Menteri dan ‘nyawa’ bagi DAP untuk menjayakan cita-cita jahatnya.

Barangkali Haji Hadi yang tertekan menyatakan keputusan berkenaan dibuat kerana mendakwa idea kerajaan perpaduan adalah fitnah dan tohmahan jahat UMNO yang terdesak.

Najib Tun Razak terima keputusan berkenaan dan BN hanya menyahut satu cadangan yang mungkin baik untuk negara yang asalnya dibawa oleh PAS.

4 comments:

geecantik@blogspot.com said...

Golongan pemimpin serti inikah yang kita akan pilih sebagai pemimpin Negara Malaysia yang kita cintai ini?? Golongan munafik, penipu , putar belit. Ayuh Pemuda Pemudi harapan bangsa yang bersih hatinya mari kita ubah persepsi masyarakat yang taasub dengan PAS supaya keluar dari cengkaman fahaman politik songsang.....

jebbat said...

Wahai saudaraku, wahai kaum Muslimin,
Di atas kalimah Lailahaillallah Muhamadulrasulullah.

Saya sebagai hamba Allah menyampaikan seruan Allah dan RasulNya.

“Bukanlah dari kami orang-orang yang menyeru kepada assabiyyah, berperang atas dasar assabiyyah dan mati kerana (mempertahankan) assabiyyah” [HR Abu Daud].

Wahai saudaraku, wahai kaum Muslimin,
Kembalilah ke jalan Islam dan memperjuangkan Islam bukan atas dasar memperjuangkan Assabiyah iaitu bangsa kerana Rasulullah SAW tidak mengaku akan umatnya yang memperjuangkan assabiyah…

Rasulullah SAW telah mengkabarkannya kepada seluruh manusia bahawa bukanlah dari umat Muhammad jika mereka memperjuangkan bangsa.

Adakah kita hanya mengamalkan ajaran Islam separuh masa dan separuh lagi kita meninggalkannya...???

Allah SWT berfirman :

" Hai orang-orang yang beriman, masuklah kamu ke dalam Islam keseluruhannya, dan janganlah kamu turut langkah-langkah syaitan. Sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagimu " (Al-Baqarah(2):208)

Bersatulah saudaraku dengan kalimah Lailahaillallah Muhamadulrasulullah…!!!
Bersatulah kita di bawah panji kebesaran Islam…!!!

Ingatlah wahai saudaraku...

Sekecil kecil dan sebesar-besar amalan di dunia akan di hitung di akhirat kelak.

"Barangsiapa yang mengerjakan kebaikan seberat dzarrahpun, niscaya dia akan melihat (balasan)nya.Dan barangsiapa yang mengerjakan kejahatan sebesar dzarrahpun, niscaya dia akan melihat (balasan)nya pula."(Al-Zalzalah : 7-8)

MAMPUKAH KITA MENJAWABNYA NANTI APABILA KITA BERDEPAN DENGAN ALLAH SWT...???

BERSATULAH MENEGAKKAN DAULAH KHILAFAH ISLAMIYAH !!!

Allahuakbar!!!

Ya Allah, aku telah jalankan perintahmu…

hilbertmontell said...

Salam tuan rumah,

Senang saja nak buat kesimpulan pasal nik aziz dan abdul hadi tu... dua-duanya memang biawak hidup, lidah bercabang... pagi cakap lain, petang cakap lain.

Pemimpin jenis apa seperti itu. Budak darjah satu pun tahu berpegang kepada kata-katanya.

nik aziz...dia yang buat sampah, dia sendiri juga yang kutip sampah tu balik...lagi teruk..dia jilat-jilat balik air liur dia sendiri yang dia ludah kat sampah itu.

abdul hadi awang pulak...dia hidang teh, kopi dan kuih kepada anwar dan limkitsiang, awal-awal lagi beruk dua ekor tu menolak untuk tidak mahu sentuh apa yang abdul hadi hidangkan pada mereka...jadilast-last..abdul hadi awang sendiri pun tidak mahu minum dan makan apa yang dia sendiri hidang.

bukankah bodoh namanya dua ulamak plastik dua kerat tu. Dia pendirian langsung. betul-betul macam sampah lah ulamak sampah tu...

Waris Pahang said...

Terima kasih geecantik, jebat dan hibertmontel atas komen yang diberikan.

Jom 1Malaysia kita tolak 'ulama sesumpah' yang sering berubah sikap.

Jom 1Malaysia kita tolak 'ulama sampah' yang mengutamakan politik dari agama.

Anda Juga Meminati

Blog Widget by LinkWithin

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Kuantan - 18 April 2009

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Pekan - 18 April 2009

LAGU WARISAN

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harus ku bawakan
Ke mana harus ku semaikan cinta ini

Betapa di bumi ini ku melangkah
Ke utara, selatan, timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

KATA HIKMAH


‘‘ANAK bangsa yang telah berjaya, janganlah berperangai seperti Si Tenggang, terlalu cepat bersifat angkuh, terlalu mudah berlagak bongkak, hingga melupakan asal keturunan, hingga memisahkan diri dari akar bangsanya, menjadi rakus, menjadi gopoh, hingga tergamak menebang pohon tempat bernaung dan mencantas dahan tempat bergantung.”

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MIC TUN V.T SAMBANTHAN PADA 1 JUN 1965 :

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian.

Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan.

Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan?

''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma.

Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?

"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku diMalaya?

Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.

Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu.

Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MCA, TUN TAN SIEW SIN PADA 30 APRIL 1969 :

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah.

Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat Raja-Raja Melayu ini disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat-rakyat Melayu yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu dan adalah berikut:

“Kami wasiatkan kepada zuriat keturunan kami tujuh perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah kamu akan aman damai dan selamat sejahtera.

Pertama - Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA ).

Kedua - Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYUsehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.

Ketiga - Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hakmilik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membenteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

Keempat - Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.

Kelima - Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.

Keenam - Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU.

Ketujuh - Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN.(Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

SUARA ANAK PHG (Klik Sini)

SUARA ANAK (F) PHG (Klik Sini)

AHLI BPN

AHLI BPN
BLOGGERS PEMBELA NEGARA

MOH CIPTA SEJARAH

BLOG PAHANG DIPANTAU WP