Saturday, August 22, 2009

N.11 PRK Permatang Pasir : Salleh Man Mesti Jawab

1. calon pas mohd salleh man di saman standart charted kerana tidak membayar hutang. dokumen ini boleh diperolehi melalui bank negara atau kementerian kewangan.semakan boleh dibuat atas nama MOHD SALLEH MAN .KPT 540216 07 5667 ( 4565683)
SAMAN LAGI!!!!!!TAK BAYAR CUKAI..BELUM KIRA TAK BAYAR SAMAN PDRM

2. maklumat ini blogger perolehi daripada sumber yang terdekat dengan bidang percukaian. apabila melakukan semakan, didapati tahun terakhir salleh man di dalam data LHDN ialah pada tahun 2005 iaitu dengan jumlah pendapatan rm 12 000 setahun dan mempunyai sebuah proton wira. salleh mengaku dia seorang peniaga.takkan seorang peniaga sampai sekarang pendapatan rm 12 000 setahun. bukankah pendapatan salleh man sebulan lebih daripada itu. salleh dikenalpasti lari daripada pendapatan perniagaan boleh cukai.
SALLEH MAN PEMBOHONG DAN LARI DARIPADA JIZYAH
SEMUA SEMAK NAMA INI : MOHD SALEH B MAN
KPT 540216 07 5667
4565683 (Sumber : Mutiara Melayu Pulau Pinang)

(Kata Waris Pahang :

-Jika PAS secara terdesak memburukkan peribadi calon BN, kita mencabar pula calon PAS, Salleh Man menjawab dua isu berkaitan beliau yang ditemui dalam blog Mutiara Melayu Pulau Pinang.
-Malam tadi pengundi Permatang Pasir terkejut dengan penemuan POSTER SALLEH MAN YG MENYERU PENGUNDI DI PERMATANG PASIR MENGUNDI BN.
- TERIMA KASIH USTAZ SALLEH, PAS DIKECEWAKAN OLEH DAP LAKNAT, BUAT APA KITA MAHU BERKAWAN DENGAN DIA).

7 comments:

TokMudim said...

Setuju Warisan@Pahang
Rasuah halal dalam UMNO. Mari kita sokong UMNO.

UMNO akan menang besor jika letak calon bersih....banyak-banyak pemimpin UMNO, mat songlap ni yang terpilih....mat songlap pun dah tahu diri bermasalah jangan tawar kan diri...ni belasah aje janji dapat jadi YB....Kesian Muhyiddin dan Zahid Zabidi, hidup-hidup kena tipu dengan org UMNO sendiri...

YANG GAMBI said...

Salam Ramadhan,

RokMudim, bukan UMNO sahaja yang dikatakan menghalalkan rasuah, bagaimana dengan pakatan rakyat ?

PAS lebih banyak melakukan rasuah, tetapi membuat dalil-dalil yang boleh menghalalkan rasuah.....

Tok-Tok Guru mendakyah penduduk Melayu di kampung-kampung yang miskin dan dalam serbag kekurangan dengan semangat berjihad, tetapi Tok-Tok Guru hidup serba kemewahan dan masih mengutip derma jihad dari penuduk kampung yang daif....

Halalkah cara PAS menipu dengan dalil untuk berjihad ?

TokMudim said...

Setuju dengan Yang Gambi
UMNO dari dulu, kini dan selamanya menipu.herphem

iceman said...

heheheh betul la 2 tuk mudim dari dulu pr nie memang keja menipu dan hang ejen si penipu untuk menipu....puas berjalan tuk...

ijoks2009 said...

Salam ramadhan,
http://ijoks2009.blogspot.com/2009/08/tnggalkan-umno-dgn-syurga-rasuahnya.html

Panglima Perang Cyber said...

Salam, ada masa saya hajat nak YM dengan tuan blog.

ada masa bolehlah ye !

tq

Waris Pahang said...

Tok Mudim, engko mmg kelakor, engko ditipu hidup2 oleh anwar yg mahu jadi PM ke 7.

Kesian aku tengok org macam engko ni.

Anda Juga Meminati

Blog Widget by LinkWithin

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Kuantan - 18 April 2009

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Pekan - 18 April 2009

LAGU WARISAN

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harus ku bawakan
Ke mana harus ku semaikan cinta ini

Betapa di bumi ini ku melangkah
Ke utara, selatan, timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

KATA HIKMAH


‘‘ANAK bangsa yang telah berjaya, janganlah berperangai seperti Si Tenggang, terlalu cepat bersifat angkuh, terlalu mudah berlagak bongkak, hingga melupakan asal keturunan, hingga memisahkan diri dari akar bangsanya, menjadi rakus, menjadi gopoh, hingga tergamak menebang pohon tempat bernaung dan mencantas dahan tempat bergantung.”

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MIC TUN V.T SAMBANTHAN PADA 1 JUN 1965 :

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian.

Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan.

Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan?

''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma.

Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?

"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku diMalaya?

Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.

Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu.

Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MCA, TUN TAN SIEW SIN PADA 30 APRIL 1969 :

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah.

Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat Raja-Raja Melayu ini disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat-rakyat Melayu yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu dan adalah berikut:

“Kami wasiatkan kepada zuriat keturunan kami tujuh perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah kamu akan aman damai dan selamat sejahtera.

Pertama - Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA ).

Kedua - Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYUsehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.

Ketiga - Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hakmilik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membenteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

Keempat - Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.

Kelima - Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.

Keenam - Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU.

Ketujuh - Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN.(Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

SUARA ANAK PHG (Klik Sini)

SUARA ANAK (F) PHG (Klik Sini)

AHLI BPN

AHLI BPN
BLOGGERS PEMBELA NEGARA

MOH CIPTA SEJARAH

BLOG PAHANG DIPANTAU WP