Friday, August 28, 2009

PAS : OTAK KOTOR PERANGAI KOTOR

Perangai PAS sama kotor dengan Along.
Mereka seolah-olah berlumba menampal di mana sahaja.

PAS sanggup buat kotor demi kepentingan parti dan
Along sanggup buat kotor demi menipu orang ramai.

Perbuatan mereka sama sahaja dengan monyet
yang tidak berakal kerana membuat kotor.

Masalahnya manusia yang ada akal (ahli PAS)
tidak menggunakan akal dengan baik.

(Kata Waris Pahang :

- Poster yang ditampal di merata tempat di sekitar bandar Kuantan telah mencemarkan Bandar Kuantan yang bersih.

-PAS sungguh tidak bertanggungjawab kerana menampal poster sesuka hati sahaja kemudian membiarkan poster yang sudah lama ditampal terkulai jatuh.

-Agensi kerajaan/swasta seperti MPK, Alam Flora, JKR, TNB dan lain-lain wajar menyaman pihak yang sesuka hati menampal apa-apa sahaja bentuk kertas tanpa kebenaran dan menyebabkan kekotoran serta menyakitkan mata memandang.

-Hayatilah slogan MPK "Terima Kasih Kerana Anda Sukakan Bandar Kita Bersih" dan "Jangan Buang Sampah Merata-Rata".

-Pembaca blog ini yang tidak berpuashati bolehlah buat aduan kepada MPK, Alam Flora, JKR , TNB dan lain-lain.

-Tindakan kotor PAS ini membuktikan mereka menafikan "Kebersihan Itu Sebahagian Daripada Iman").

9 comments:

Jeffry said...

SLM BRO..OTAK NIK AZIZ DH LAMA KOTOR..PENUH TAIK..TU YG PENCACAI2 IKUT SAMA SBB TAK NAK KETINGGALAN BEROTAK KOTOR GAK KEHKEHKEH

AnakWarisan said...

Salam Jeffry,
kalau pencacai PAS otak kotor,pencacai UMNO otak lembu.Sabab boleh di tarik kesana sini janji di beri makan free.

Tungaklangit said...

salam

perbuatan melambang diri pelakunya

dalam Islam bersih itu dituntut begitu juga dengan kebersihan di tempat awam juga dituntut

berhubung dengan perkara di atas kita fikur sendirilah perangai mereka ini

salam

YANG GAMBI said...

Salam,

Macam anakwarisan juga, mereka adalah penganut Tok-Tok Guru PAS bukan penganut Islam, kalau mereka penganut Islam, mereka boleh berfikir dan menggunakan segala pancaindera yang ada. Sebab mereka penganut kepada Nik Aziz dan PAS, maka apa saja yang diperkatakan semuanya betul, macam.......... lebih dari apa yang dia kata kepada UMNO....

Waris Pahang said...

Yg paling sakit hati, penceramah berapi-api cakap pasal Islam di pentas ceramah tetapi sebaliknya bab sekecil menjaga kebersihan pun tidak dilaksanakan.

"Hanya pandai berkata2 tetapi tidak mampu melakukannya".

mat yen said...

Salam,

Mereka cuma pandai mendakwa semua tidak betul ,apa yang mereka buat cuma menghentam pemimpim kerajaan itu cara PAS yang belum dapat memerintah negara ini.
Semoga kekuatan BN terus kekal

mar said...

memang benar dan tepat sekali, ok... ceramah tu asik nak mengata ,menghina, org sahaja..tak de yang boleh di buat contoh..entah ustaz pas dari mana dia orang ambil...dengar gaya cakap ..memang dari golongan org tidak mempunyai ilmu...

mar said...

kaitan iklan ceramah pas tu ..memang banyak terdapat di daerah kuantan ni,tampal merata-rata kat masjid pun ada terutama masjid cwsh ktn,ceramah asik nak mnghina saja..

IRASA said...

PATUTLAH UMAT PAS BILA SAKIT DOK JARAH SELURUH DUNIA BERUBAT,, TAKUT JUGA KE MATI, INGATKAN UMAT PAS SERONOK MATI AWAL SEBAB CEPAT MASUK SURGA NIK AZIZ.

Anda Juga Meminati

Blog Widget by LinkWithin

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Kuantan - 18 April 2009

Sambutan Sempena Pelantikan PM Di Pekan - 18 April 2009

LAGU WARISAN

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Di sini tersemai cita-cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Ke mana harus ku bawakan
Ke mana harus ku semaikan cinta ini

Betapa di bumi ini ku melangkah
Ke utara, selatan, timur dan barat
Ku jejaki

Aku bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Akulah penyambung warisan

KATA HIKMAH


‘‘ANAK bangsa yang telah berjaya, janganlah berperangai seperti Si Tenggang, terlalu cepat bersifat angkuh, terlalu mudah berlagak bongkak, hingga melupakan asal keturunan, hingga memisahkan diri dari akar bangsanya, menjadi rakus, menjadi gopoh, hingga tergamak menebang pohon tempat bernaung dan mencantas dahan tempat bergantung.”

Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah.

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MIC TUN V.T SAMBANTHAN PADA 1 JUN 1965 :

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian.

Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan.

Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan?

''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma.

Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?

"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku diMalaya?

Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.

Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu.

Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

PETIKAN KENYATAAN SEORANG PEMIMPIN MCA, TUN TAN SIEW SIN PADA 30 APRIL 1969 :

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah.

Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

Wasiat Raja-Raja Melayu ini disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat-rakyat Melayu yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu dan adalah berikut:

“Kami wasiatkan kepada zuriat keturunan kami tujuh perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah kamu akan aman damai dan selamat sejahtera.

Pertama - Kami namakan dan kami panggil akan dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung, PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama MALAYSIA ).

Kedua - Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYUsehingga nisbah 50%, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain.

Ketiga - Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hakmilik kamu, kami telah tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membenteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara.

Keempat - Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini.

Kelima - Kami isytiharkan ISLAM ialah Agama Persekutuan.

Keenam - Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU.

Ketujuh - Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN.(Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak).

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

SUARA ANAK PHG (Klik Sini)

SUARA ANAK (F) PHG (Klik Sini)

AHLI BPN

AHLI BPN
BLOGGERS PEMBELA NEGARA

MOH CIPTA SEJARAH

BLOG PAHANG DIPANTAU WP